Als llavis duc una fulla de menta. Retalls de memòria de Carles Duarte.

 

Quan Carles Duarte va visitar Bell-lloc, al juny de 2004, em va impressionar la seva categoria humana i intel·lectual i – com no podia ser d’una altra manera – la seva senzillesa, proximitat i cordialitat. En la presentació d’aquest llibre, a càrrec de l’amic David Pagès a la llibreria Empúries de Girona, ho vaig tornar a constatar, i ara que me l’he llegit he de dir que aquest llibre és una plasmació escrita de les seves virtuts: on s’és vist, sinó, que en un llibre de memòries els protagonistes siguin els altres? 

Per qui li agradi de saber la història pels seus protagonistes, aquest n’és un llibre obligat; perquè Carles Duarte, col·laborador de Joan Coromines, poeta i home de confiança de Jordi Pujol, ha estat – tot i la seva humil discreció – un protagonista de la nostra història més recent.

És destacable el retrat entranyable del mestre Coromines, del President Pujol, del mestre Jordi Savall. També té interès saber de primera mà la història del Palau Robert, dels premis Recvll, de l’ALTE, i són magnífiques les anècdotes referents al traspàs de poders de la Generalitat al tripartit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s