“Ven, se mi luz” la vida interior de mare Teresa de Calcuta

 
S’ha dit que aquest llibre deixava al descobert les "crisis de fe" de mare Teresa. Suposo que qui ha fet aquesta afirmació, amb les presses de posar la notícia al diari, no ha tingut temps ni de llegir el llibre o que, si ho ha fet, no tenia ni la més mínima idea del que tenia davant, perquè després de la lectura de "Ven, se mi luz", salten a la vista dues evidències: la primera, que mare Teresa era una dona excepcional -fins aquí tots d’acord- i la segona, que és indubtable que Déu es va fer present en la seva ànima d’una manera poc comú: amb la seva absència.

"Ven, se mi luz" ens demana penetrar en un espai sagrat: la intimitat d’una ànima amb el seu Déu. Cal, doncs, entrar-hi de puntetes, conscients que tot el que estem llegint formava part del més estricte secret per mare Teresa. Ni les seves filles espirituals sabien res de la terrible absència de Déu que nidava en el seu cor. Però el més sorprenent de tot no són aquests 40 anys de nit obscura, la sorpresa és que com més s’ocultava Déu a mare Teresa, més irradiava Déu amb la seva vida. Per tal que mare Teresa pogués ser llum pels més pobres d’entre els pobres, Déu l’havia volgut deixar en la més absoluta foscor. Per tal que ella pogués confortar els desvalguts, la va deixar despullada de tota recompensa espiritual.
El fil conductor cronològic triat pel pare Brian Kolodiejchuk, amb els seus comentaris, contextualitzant cadascuna de les cartes o fragments dels seus apunts íntims, són una gran aportació al llibre. S’agraeixen els nombrosos peus de pàgina, molt oportuns per facilitar la comprensió dels qui estan menys familiaritzats amb el llenguatge religiós.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s