“L’atemptat” de Yasmina Khadra

 

 L’Amín és un brillant metge àrab en un hospital de Tel Aviv. Amb la seva dona Sihem viuen en un exclusiu barri de la ciutat i porten un estil de vida completament occidental. D’alguna manera, Amín reflecteix aquella petita porció de palestins als qui els hi ha estat permès d’integrar-se en la societat israeliana. Però la situació privilegiada del protagonista cambirà a conseqüència d’un brutal atemptat suïcida en un restaurant.

Yasmina Khadra, el pseudònim del militar i escriptor argelí Mohamed Moulessehoul, va publicar l’any 2005 "L’atemptat", una novel·la amb la que aconsegueix inmergir-nos en la barbàrie del terrorisme islàmic, situant-nos com intrusos en el món yihadista. L’atemptat posa al descobert la ranonada irracionalitat de l’integrisme islàmic, la lògica de la destrucció que nida dins el cap i el cor dels terroristes a conseqüència de les injustícies flagrants que l’estat d’Israel infligeix sobre els ciutadans palestins.

"L’atemptat" no deixa de ser per això una novel·la senzilla, amb una trama absolutament lineal i previsible. Potser per aquesta raó, brillen amb especial intensitat les descripcions de l’horror, el retrat dels yihadistes, l’exposició minuciosa dels seus arguments per abocar-se a la destrucció.

One thought on ““L’atemptat” de Yasmina Khadra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s