El tiempo de las cabras de Luan Starova

 

 Acabada la Segona Guerra Mundial, una ciutat de l’actual Macedònia desperta enmig d’una invasió de cabres, com una marea blanca que inunda els carrers de la ciutat. Són els ramats provinents de les poblacions rurals, deportades per les autoritats comunistes jugoslaves a fi de crear una gran classe proletària.

Ràpidament les autoritats locals miren de prendre cartes en aquest assumpte, ja que les cabres són un obstacle evident per a la implantació del comunisme i considerades per tant “enemics de classe”.


D’entre els cabrers, Çanga s’erigeix en el portantveu: “nosaltres, amb les nostres cabres, venim del comunisme, amb les nostres cabres hem viscut,  com diríeu vosaltres “en una societat sense classes” i amb elles hem vençut el feixisme". Amb uns arguments tant contundents, els ideòlegs del partit no ho tindran fàcil per desfer-se dels ramats.

Aquest període en el que les cabres pastaven alegrement pels carrers de les ciutats de Macedònia és el que dóna títol a la història magistralment teixida per Luan Starova, escriptor macedoni d’origen albanès, que esdevé una al·legoria sobre el sense sentit de la ideologia marxista i la complexa realitat dels pobles balcànics. Una al·legoria en el més pur estil Orwellià i amb un sentit de l’humor proper al de Notícia Bomba d’Evelin Waugh.

Un altre encert del catàleg de l’Asteroide.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s