hiper-mega-tope-tetri-còsmic!

 

L’habitant del País dels Kokamusques em va suggerir la lectura d’aquest fabulós llibre i m’ho he passat tant bé llegint-lo que mereix un post. Ja us adverteixo que aquest llibre ha arribat en el moment apropiat, quan ja arribes a la recta final del curs i necessites alguna lectura "descompressora".

El protagonista de la història és un xicotet de 12 anys que experimenta un creixement anòmal (18 centímetres en un estiu: una simple estirada segons la mare, una autèntica mutació segons el pare) i ha d’aprendre a marxes forçades a comportar-se com un adult. Sort que el protagonista és superdotat i té una capacitat inàudita per sortir indemne dels milers d’embolics en els que es fica… Fins i tot d’un viatge espacial.

Cal reconèixer el mèrit de Frank Cottrel Boyce per organitzar situacions completament rocambolesques, però alhora versemblants, així com l’aguda capacitat per enriure-se’n de les dèries dels adults i la seva incapacitat de comunicar-se amb els adolescents, relatat des de la perspectiva d’un nen intel·ligent i entranyable, com acaba esdevenint el protagonista d’aquesta història.

Una històra com les de Roald Dahl -recorda força en alguns moments a Charly i la fàbrica de xocolata – però amb un estil més lleuger, amb moltes més referències a l’actualitat immediata -cantants, marques i jocs d’ordinador- i per tant més propera al lector. No estic tan segur que es tracti d’una novel·la juvenil, no sé si li farà gràcia a un adolescent… Ja faré la prova i us ho diré.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s