Requiem por Nagasaki

 

Com sempre, les recomanacions que venen de Can Roig no fallen… Encara que l’edició sigui senzilla, la portada carrinclona i el tema tràgic, Requiem por Nagasaki és un llibre impactant, un document excepcional no només d’un moment històric -la darrera bomba atòmica que va fer retrunyir la terra- sinó el viatge interior d’un home excepcional. Ho demostren les repetides edicions en els més diversos idiomes.

A mesura que ens endinsem en la vida de Takashi Nagai, un estudiant de medicina sintoista, vivim de primera mà la convulsa història del Japó dels anys 30, la guerra de Manchúria i la 2a Guerra Mundial. El drama de la guerra suscita en el Dr. Nigori profunds interrogants que trobaran la seva resposta en la lectura de Blaise Pascal.

La intensitat dramàtica del relat arriba al seu punt àlgid en el dia que "el sol es tornà negre i la pluja es convertí en verí". Però com en tots els grans llibres que ens relaten els abismes de la naturalesa humana -com l’home a la recerca del sentit, la  llarga caminada, si això és un home… – A requiem per Nagasaki trobem la llum d’aquest home sant, que enlloc d’autocompadir-se, es va esmerçar en donar sentit i esperança als habitants d’una ciutat completament arrassada.

No us en puc dic res més. Si us plau, llegiu-lo.  

2 thoughts on “Requiem por Nagasaki

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s