Seduïts per la mort

Holanda ha trobat el millor mètode per curar la depressió: el suïcidi. Aquesta és una de les conclusions que s’extreu de Seducidos por la muerte, un rigurós estudi sobre l’eutanàsia escrit pel psiquiatra nord-americà Herbert Hendin.

Hendin nutreix el seu estudi amb abundants casos reals, que posen de relleu que Holanda ha caigut en un pendent relliscós en el que tot s’hi val: dels malalts terminals als crònics, de  les malalties físiques a les psíquiques… Fins arribar a una legalització sistemàtica del suïcidi.
Un sistema excessivament convençut de la seva pròpia eficàcia obvia els abusos que de manera clamorosa s’estan perpretan sobre persones moribundes. A tall d’exemple: una monja que va ser eutanasiada perquè el seu metge va considerar que la pobra dona no ho podia demanar lliurement perquè les seves conviccions no ho impedien…
Al marge de l’opinió que cadascú tingui sobre l’eutanàsia, resulta evident la conclusió a la que arriba Hendin: Holanda no ha desenvolupat les cures paliatives que s’utilitzen arreu del primer món pels malalts terminals, enlloc d’això ha centrat els seus esforços en protegir jurídicament els metges perquè puguin actuar amb tota impunitat i lluny de reconèixer el seu error, els metges partidaris de l’Eutanàsia adopten una actitud intransigent, menyspreant aquells que no l’accepten i encarregant estudis amanyats que els confirmin en les seva barbàrie. En fi, recomanable si vols saber com ens poden finiquitar si continua l’ofensiva pro-eutanàsia en aquest cony de país.

One thought on “Seduïts per la mort

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s