Tinc un problema…

Tinc un problema: si us parlo d’aquest llibre entussiàsticament poso en risc la meva credibilitat, si per contra adopto un to fred i indiferent, poso en risc una amistat!… No, pastanaga, a mi tampoc se’m fa senzill parlar del teu llibre… Potser et serveix d’inspiració per a un altre relat problemàtic.

Del blog al paper. Del món virtual al real. D’una escriptura agosarada, desenfadada i directa, de paraules que s’amuntegaven en un paràgraf per dir més del que hi queb en un llibre, cap a una escriptura reposada, amb una colla de relats on no hi sobra ni hi falta res. Això és el que demostra Problemes, obra guanyadora dels XXX Premis Literaris Baix Camp.

Problemes de petits personatges definits amb quatre traços, de situacions tant grotesques que semblen tretes de Gotham i d’altres de tant quotidianes i versemblants que -ho he de reconèixer- em feia recança llegir, com si tingués por de penetrar en la intimitat d’una persona que conec. I tot plegat sense perdre en cap moment aquesta espontaneïtat, hereua de Vila-Matas, que fa de Problemes una lectura fresca com el seu autor -en el bon sentit ho dic, eh!-, i per això mateix inclassificable. De cor t’ho dic Frank: no t’aturis!

 

3 thoughts on “Tinc un problema…

  1. No m’estranya, ja et veig Camaleó enmig d’aquella fauna!!!
    A mi m’han agradat molt el del monjo (grotesc com un conte de la Flannery O’connor) i el de l’avi postmodern que torna a Girona a veure els nets… Molt entranyable.

  2. Gràcies a tu, Frank, per haver escrit el llibre, per la dedicatòria, pel teu comentari i per ser com ets… Espero escriure molts posts dels teus llibres abans de morir!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s