De debò… Hi havia dracs

Aquests dies he recollit moltes opinions sobre la darrera pel·lícula de Roland Joffé, però la que m’ha fet més gràcia és la d’un nen que em deia frustrat: “vaia timo, tota la peli esperant i no surt ni un drac!”. Em vaig adonar que la seva resposta contenia un missatge:  per reconèixer els dracs de Joffé cal haver experimentat que som tan capaços d’equivocar-nos com de no deixar-nos perdonar, cal adonar-nos que dins nostre créixen dracs que volem ignorar, en forma d’orgull, de ressentiment, de prejudici o de por. I cal ser valent, com en Joffé, per afrontar aquests dracs de cara.Tot i que la història se centri només secundàriament en Josepmaria Escrivà, he de reconèixer que Charlie Cox m’ha eclipsat la resta de personatges. El mèrit no és només de Cox, sinó de la sinceritat i la sensibilitat de Joffé. M’impressiona que un jueu agnòstic hagi escrit escenes com la de les petxades a la neu, la rosa de Pallerols, la discussió sobre la “croada” per defensar l’Església en els inicis de la Guerra Civil…

Recentment Joffé va visitar Madrid per promocionar la pel·lícula. En un restaurant es va trobar un polític força conegut amb quin va tenir una breu conversa: “– ¿Qué te trae por Madrid?” li diu el polític. “– Estoy promocionando mi último film, sobre San Josemaria Escrivá”, li contestat en Joffé. Cara de sorpresa “– Vaya, un personaje controvertido”.  Cara d’estranyesa de Joffé: “– ¿Controvertido?… No entiendo porqué”.

Per aquesta raó el film de Joffé, a diferència d’altres títols com Camino o El código Da Vinci… té el mèrit més que remarcable de no generar la més mínima controvèrsia. Crec que no hi ha ningú, sigui de la ideologia o del crecdo que sigui,  que pugui sentir-se incòmode veient There be dragons, i això per un film ambientat a la Guerra Civil espanyola realment mereix un reconeixement.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s