Correr


En Marc en va fer una ressenya al seu bloc, l’Eladi em va dir que li havia agradat tant i tant i a l’Empúries me’l van aconsellar vívament… L’experiència em deia que no es podien desoir tantes recomanacions de fonts tant fiables. I la veritat és que “Correr” d’en Jean Echenoz no defrauda.

L’Emil Zatopek em sonava però en desconeixia els detalls de la seva carrera esportiva i les seves relacions amb el règim comunista de l’antiga Txecoslovàquia. Realment aquest senyor era un prodigi en les carreres de fons i va assolir proeses encara insuperables (com guanyar en uns mateixos jocs olímics la medalla d’or a 5.000, 10.000 metres i marató), però el que més ressalta Echenoz d’Emil Zatopek és la seva enorme senzillesa, tant senzilla com el seu esport: còrrer, i senzilla és també la prosa amb què ho descriu i que dota el relat de força i autenticitat.

Una senzillesa que contrasta amb la doblesa del règim que el va utilitzar pels seus fins propagandístics i que quan ja no li va fer servei… Bé, millor que no us avanci res. Llegiu-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s