Una anècdota solidària i colpidora…


La meva escola organitza cada any un concurs  de redacció, fotografia i dibuix en el que participen estudiants de Primària i Secundària d’arreu de Catalunya.  Com la majoria de certàmens, els guanyadors de cada modalitat reben un premi en metàl·lic, però la diferència del “Premi Solidaritat” és que la mateixa quantitat de diners que rep cada premiat la rep també un projecte solidari.

Va ser una iniciativa enginyosa i magnànima de l’enginyós i magnànim Xavier Fàbrega. En Xavier pensava que seria un bon al·licient pels nens i nenes participar en un concurs on, si guanyes, pots ajudar els qui més ho necessiten.

Cada any es destinen els diners a un projecte solidari diferent. Aquest any es va decidir destinar els “premis” a la remodelació de la Lenana School, una escola que està portant a terme una gran tasca social i educativa a Nairobi.

Com que ningú de la Lenana School va poder venir a Girona a recollir el premi, en Joan, un antic alumne amic del capellà de l’escola Lenana va venir a fer un parlament, recollir el xec i rebre els aplaudiments de rigor.

Quan l’acte es va acabar  es va produir una anècdota que m’ha colpit. Mentre el representant de la Lenana School conversava amb algun conegut se li va apropar una mare amb el seu fill. La mare li diu al nen:  “es ell”  — assenyalant en Joan– i el nano tímidament  se li apropa i li allarga la mà amb el sobre del premi que havia guanyat. En Joan es mira la mare amb expressió de sorpresa i ella li diu: “com que és un premi solidari vol donar els diners del premi a la Lenana school”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s