Gastroflex

L’any 2010, a l’Estat de Leyr, un país amenaçat per la crisi econòmica, va créixer la preocupació per l’augment alarmant de la tasa d’obesitat infantil, per això la ministra de sanitat, assessorada per un comitè d’experts format per economistes, metges, dietistes i educadors socials, van idear un mètode per erradicar aquest greu problema: lliberalitzar el Gastroflex, un nou i revolucionari medicament que inhibia l’absorció dels nutrients en el sistema digestiu i per tant feia que tot el que s’ingerís fos expulsat de l’organisme.

El Gastroflex es podria adquirir sense recepta mèdica i s’instal·larien dispensadors en els instituts, just al costat de les màquines expenedores de pastisseria industrial. Així els nens i nenes podrien menjar tantes potineries com volguessin sense incrementar l’acumulació de lípids en el seu organisme.

La brillant iniciativa de la ministra afavoria tots els sectors consultats: a més d’eliminar de manera directa la causa de l’obesitat infantil, impulsaria el consum en un sector com el de la pastisseria industrial –que estava notant de manera molt severa les conseqüències de la crisi– i afavoria un estil educatiu en el que l’adolescent anés descobrint els seus propis límits. A més a més, la indústria farmacèutica s’havia mostrat favorable a gravar un 5% de cada Gastroflex per les arques públiques – fet que ajudaria a eixugar una part del deute sobirà –.

La ministra i l’equip d’experts es van mostrar molt orgullosos quan van fer pública aquesta nova estratègia davant de tots els mitjans de comunicació. No sempre és fàcil arribar a un acord tan unànim en el que hi surtin tan beneficiades totes les parts interessades. Això és progressisme i la resta són pamplines.

La ministra i el seu equip, però, no van convocar els mitjans un any després, quan es va demostrar que amb l’aplicació d’aquesta brillant iniciativa el nombre de casos d’obesitat infantil no només no havia disminuït, sinó que havia augmentat un 1’2% respecte el 2009.

Encara que aquesta història sembli molt rocambolesca, només cal que substituïu l’obesitat infantil per l’avortament i el Gastroflex per la píndola RU-486 (altrament anomentada del dia després). L’augment d’avortaments el 2010 va ser, efectivament, d’un 1’2%.

2 thoughts on “Gastroflex

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s