Levadura de Malicia, una altra perla de @LibrosAsteroide

No us deixeu portar per la primera impressió. Encara que el títol i l’enquadernació siguin més propis d’una novel·la existencial, Levadura de Malícia –la segona entrega de la trilogia de Salterton de Robertson Davies- és un fart de riure de la  primera a la darrera pàgina.

És sorprenent la capacitat de Davies d’obrir diverses trames entorn d’un fet trivial -un anunci erroni en un diari local- introduir abundants personatges,  recargolar els fils argumentals i generar abundants situacions rocambolesques, absolutament hilarants, on deixa anar la seva ironia mordaç i elegant. I a més de tenir tots els fils penjant fins a les darreres pàgines, aconsegueix tricotar un final de traca i mocador. Realment magistral.

Certament, a la trilogia de Salterton, Davies posa fre a l’acidesa iconoclasta que el caracteritza per situar la ironia al servei d’una història repleta d’humanitat, on el llevat de malícia acaba fermentant la bondat en aquesta petita ciutat imaginària del Canadà.

Una lectura “desengrassant” i molt recomanable per amants de Wodehouse, i la novel·la humorística en general, que no volen renegar de la qualitat literària encara que sigui per riure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s