En nom de la crisi… Plantem marihuana

La crisi s’ha convertit en un embut amb el que ens estem tragant un camell darrera un altre: se suprimeixen serveis socials, es promou el turisme de borratxera, es competeix per convertir Barcelona en el centre europeu del joc, deixem que una companyia aèria irlandesa escanyi les nostres institucions i ara, per acabar-ho de rematar, en nom de la crisi… plantarem marihuana.

No sé si realment una plantació de marihuana pot treure un poble d’apuros o si l’objectiu és agafar una col·locada de tals dimensions que se’ns refoti la crisi i qui li vol bé. Sigui com sigui és una mostra evident que estem perdent l’oremus.

Des de la perspectiva d’un humil professor de batxillerat, la brillant iniciativa de Rasquera (també anomenada Rastera) no deixa de semblar-me un veritable suïcidi col·lectiu. Durant aquests 15 anys he vist passar centenars d’adolescents per la meva aula i he pogut comprovar amb els meus propis ulls com el cànnabiscontribueix al fracàs escolar d’alguns dels meus alumnes. He vist problemes psicòtics per culpa del seu consum, he vist baixades estrepitoses del rendiment acadèmic, he vist conflictes –a vegades dramàtics– dins i fora de l’aula… He vist prou com per què em vingui una certa tremolor quan es parla de promoure la plantació i comercialització d’aquest estupefaent.

Si mai es legalitza el seu consum i distribució, es facilitarà encara més l’accés dels nostres adolescents a aquesta substància, i hem de ser conscients que el cervell d’un adolescent no és igual que el d’una persona adulta: es troba en un procés de maduració que es pot veure alterat irreversiblement pel consum de cànnabis. El professor Rafael Maldonado (una de les autoritats mundials en el tema) ho explica amb detall en aquesta entrevista: Addiccio-al-cannabis-i-fracas-escolar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s