Un país que fa camí… Però, cap a on? @DavidPagesCassu

Ahir vaig tenir la sort de poder assistir a la Casa de Cultura de Girona a la presentació del darrer llibre d’en David Pagès: Un país que fa camí, un recull d’articles publicats al Diari de Girona durant aquests darrers anys, majoritàriament dedicats a personatges que amb el seu treball i amb el seu compromís han contribuït a edificar el nostre país i a forjar la nostra identitat com a poble.

Un dels ponents de la presentació, l’Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC, tot comentant el títol del llibre ha citat un conegut article d’en Salvador Cardús aparegut fa uns anys a la premsa: “Anem bé, però cap on anem?”. Els temps han canviat i en aquests moments ja no podem dir que anem bé: la crisi financera, els casos de corrupció que han malmès les nostres institucions, un Estatut mutilat que rep patacades per tot arreu… Però ara que les coses no van bé pot ser és el moment d’aclarir cap on anem. I això és, sens dubte, el que ens proposa en David Pagès des dels seus articles.

L’autor és molt conscient que si volem fer camí cap algun lloc cal que posem davant aquells que saben on van, per això convé promoure i donar a conèixer referents vàlids, persones que amb el seu esforç, amb el seu compromís, amb la seva humilitat i amb la seva intel·ligència ens demostren que Catalunya és un país que sempre ha superat les contrarietats. Que comptem amb una societat civil que, quan ha calgut, ha anat per davant de les seves institucions.

Com es forja una societat civil així? Què és el que fa aquests personatges rellevants? Llegiu els articles d’Un país que fa camí i mireu de trobar el nexe comú entre tot aquest conjunt divers de persones:  descobrireu intel·lectuals, artistes, mestres, polítics i gent del carrer que no han deslligat mai el seu projecte personal de la recerca de la nostra plenitud com a poble.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s