Trifulca a la vista

Trifulca a la vista és l’obra més coneguda de Nancy Mitford recentment editada per Libros del Asteroide. Una novel·la representativa del gènere satíric britànic d’entre guerres, hereu de Wodehouse i les obres més còmiques d’Evelyn Waugh. A Trifulca a la vista, Mitford es pitorreja de l’aristocràcia anglesa i del feixisme britànic amb una agudesa i una perspicàcia difícilment superables.

Dos dels personatges més aconseguits de la novel·la són en Jasper –un total i absolut caragirat, molt experimentat en l’art de l’engany i la persuasió, gandul, frívol i egoista– i la Poppy, que és exactament com ell però en dona. Lògicament, quan es coneixen, cauen perdudament enamorats. Quan en Jasper planteja la possibilitat de formalitzar la seva relació amb el matrimoni la Poppy li contesta:

– Tu no pots mantenir les comoditats a les que estic acostumada.
– Ni tu a mi, àngel meu.
– Suposo que no, però ningú espera que sigui la dona la que mantingui el marit.
– Mai he entès per què. Em sembla molt injust.
– En absolut. El mínim que poden fer els homes és mantenir-nos econòmicament, tenint en compte que som nosaltres, les dones, les que patim tots els inconvenients de l’embaràs i aquestes coses.
– Bé, però nosaltres tenim ressaques, no? Ve a ser el mateix…

Un botó de mostra d’aquests diàlegs directes i enginyosos, que no necessiten interjeccions ni floritures per enganxar-nos i fer-nos fruir amb la seva lectura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s