Estereotips de gènere ( #ThankYouMom )

Suposo que estem tant sensibilitzats en no caure en els estereotips de gènere que ja quasi se’ns fa estrany veure per televisió una dona fregant els plats. La més lleu sospita d’associar la feminitat a les feines de la llar ràpidament és catalogada d’actitud misògina, retrògrada i cavernícola sense considerar que potser aquella dona està fregant els plats perquè li dóna la realíssima gana de fer-ho i està realitzant una feina tan digne i respectable com ser directora de cinema, dissenyadora de moda, empresària, camionera o, fins i tot, presentadora de Tele 5.

D’acord que al segle XXI l’home ja no és caçador ni la dona qui ha de tenir cura de la prole (els Borbons en aquest aspecte són només una excepció), d’acord que cal lluitar perquè les dones tinguin el camp obert en tots els àmbits professionals i que els homes han d’assumir les seves responsabilitats familiars, però tampoc hem de caure en l’extrem contrari del desprestigi de  les tasques de la llar, considerant-les una feina de segona categoria. Hem de tenir present que les mares que han renunciat parcialment o total a les seves carreres professionals per tenir cura de les seves famílies han posat la seva creativitat i la seva intel·ligència al servei de les persones que estimen, i això, objectivament, fa de la seva la tasca més digna del planeta. No podem despullar-les d’aquest mèrit perquè hi hagi pocs homes que ho facin. Ells s’ho perden.

Dedicar-se a les feines de la casa és, potser, la feina més dura del món, no només pel sacrifici que exigeix, sinó per l’ostracisme al que es veuen condemnades per part de la seguretat social, l’opinió pública i fins i tot el feminisme radical. Per totes elles l’anunci de P&G pels jocs olímpics de Londres… Si no t’emociones és que tens la sensibilitat d’un rinoceront.

Anuncis

2 thoughts on “Estereotips de gènere ( #ThankYouMom )

  1. Tenim tendència a portar les coses al extrem. Som com ramats….a vegades em pregunto, si tenim criteri propi.
    Està molt bé que les dones puguin escollir, entre l’àmbit professional (encara que sigui a Tele 5)
    o dedicar-se a tenir cura de la seva família.
    Aquí està la verdadera llibertat de la dona!!!!!
    Boníssim el comentari dels Borbons…..i per cert, coneixo gent que té la sensibilitat d’un rinoceront!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s