Amor? Quina paraula més rara…

Hi ha paraules que s’han gastat de tant fer-les servir i l’amor és, sens dubte, una d’elles: sents parlar d’amor sense saber ben bé si es refereixen a un sentiment, una passió o un compromís. Hi ha qui confon l’amor amb l’enamorament o l’atractiu físic o simplement amb l’erotisme…

Cal tenir clar que l’amor és un acte de la voluntat; en espanyol s’entén millor perquè “voler” i “estimar” són la mateixa paraula. Però el més curiós de l’amor és que el seu premi –els sentiments, les emocions…– s’identifiquen amb ell mateix. És a dir, estimo perquè vull, i com més vull estimar una persona –i això ho materialitzo en petits o grans detalls d’afecte, de renúncia, d’entrega– més palpable es fa. L’amor deu ser l’única acció humana que el seu fruit consisteix en la seva pràctica i aquí és on neix la confusió.

Però aquesta no és la visió de l’amor que ens ven la televisió, el cinema, la literatura o la música… És curiós que es pugui pedalar tant sobre un tema tan complicat sense tenir la més remota idea del que significa. Per això em va agradar aquesta cançó de Jaeson Ma que em va enviar en Ximo: un rap amb l’himne de la caritat de Sant Pau, suficient per redescobrir-nos el significat d’aquesta paraula tan maltractada com imprescindible.

5 thoughts on “Amor? Quina paraula més rara…

  1. El vídeo és realment impressionant. Quin muntatge més ben fet. La cançó, regular musicalment, però el contingut (la lletra) molt bo.

    • Efectivament no arriba al nivell de Negu Gorriak o Kortatu… Però per no ser vascos, s’ha de reconèixer que està prou bé…! Ha, ha, ha! Gràcies pel comentari Ferran.

  2. D’acord, amb el que dius.
    El primer acte d’amor és estimar la pròpia vida.
    A partir d’aquesta pràctica, la confusió desapareix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s