La festa del perdó

Una de les coses que més em va impressionar de la JMJ aquest estiu va ser la “festa del perdó”, aquells 200 confessionaris al Parque del Retiro que no van parar funcionar durant aquells dies. Ahir també vaig viure una experiència similar, però a petita escala, amb tots els alumnes de la meva escola que es confirmaran diumenge que ve a la catedral. Impressiona veure tanta gent i tant jove apropar-se a un sagrament que desgraciadament ha quedat un xic “devaluat” a les nostres parròquies, potser perquè no se l’ha considerat prou com el que és: el sagrament de l’alegria.

Aquest estiu em van explicar que una dona gran va anar a confessar-se a la seva parròquia. Va entrar al confessionari i va començar a explicar els seus pecats quan, al cap d’una bona estona, es va adonar que a l’altre costat de la reixa no hi havia ningú… Es va posar a riure d’aquella constatació tàcita de la seva senectut i així, rient, va sortir del confessionari.

Uns dies més tard a la mateixa església se li va apropar una noia per donar-li les gràcies: “feia molt de temps que no em confessava però avui ho he fet gràcies a vostè…”. “Jo?” li va preguntar l’àvia. “Sí, sí, vostè” li va contestar: “l’altre dia la vaig veure sortir del confessionari i… Se la veia tant contenta!”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s