Per una raó de salut pública

Catalunya endarrerirà l’aplicació del decret que restringeix l’accés dels immigrants a la sanitat pública no perquè siguin éssers humans i com tota persona, independentment del seu origen, tingui un dret inalienable a la salut, sinó per una raó de salut pública, no fos cas que provoquessin una pandèmia…

Quan un conseller presenta uns arguments de tanta altitud moral m’estremeixo. Demostra que el seu ja no és un govern per a les persones, sinó per les masses anònimes i despersonalitzades.

Si considerem que en temps de crisi una ètica personalista és un luxe que no ens podem permetre, ens quedem a mercè del pragmatisme, que comporta considerar la societat com un conjunt de punts anònims. El bé comú, aleshores, no passa pel bé de cada individu en concret, sinó per un mer càlcul matemàtic que minimitzi costos econòmics i perjudicis socials.

Tot plegat em recorda la tensa conversa que mantenen en Harry i en Holly a la famosa escena de la nòria d’El tercer home. En Harry, a qui tothom suposava mort, s’ha estat enriquint traficant amb penicilina adulterada i intenta justificar-se davant d’en Holly que ha descobert tot l’entramat (el so i la imatge m’han quedat una mica desfasats):

2 thoughts on “Per una raó de salut pública

  1. “Holly: Aún recuerdo aquella ocasión en que la policía nos acorraló en una casa de juego. Si; tú conocías una salida y huiste sin avisarme…

    Harry: No debías haber contado nada a la policía. No remuevas este asunto.”

    Sens dubte, molt idoni el fragment. Ves que de no fer-hi més tot plegats acabem una mica com l’Anna… Tot plegat, podria ben ser una clàssica conversa d’alts càrrecs corruptes aqui ben a la vora, això.

    Ben bé podríem parlar-ne de pandèmies. N’hi ha unes quantes i de ben esteses…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s