Exprimir-se les neurones

Theodor Ludwig Wilhelm Bischoff va ser un dels anatomistes més prestigiosos de l’Europa de finals del segle XIX. Una de les seves principals ocupacions consistia a col·leccionar cervells humans, conservava centenars de cervells, milers de cervells submergits en formol dins de grans pots de confitura que folraven les parets del seu laboratori a la Facultat de Medicina de Munich.

Després d’anys i panys d’acumular cervells i de pesar-los i mesurar-los pel dret i pel revés va constatar que el pes mitjà del cervell d’un home era exactament de 1350 grams, mentre que la mitjana per a les dones era de només 1250 grams. Aquesta diferència de cent grams era, segons Bischoff, una prova fefaent de la superioritat mental dels homes envers les dones, una superioritat evident per a la societat del seu temps però que ara trobava, gràcies al seu laboriós descobriment, una veritable demostració científica.

Bischoff era un científic model, per això, a la seva mort, va donar el seu cos per a la investigació científica. El seu propi cervell passaria a formar part d’aquella basta col·lecció a la que havia dedicat tota la seva vida. Abans de col·locar, però, aquell cervell en un pot de confitura, un becari el va passar per la balança. Imagineu-vos la sorpresa que es va endur quan va observar que el cervell de l’insigne professor Bischoff pesava exactament 1245 grams.

Gràcies a aquest fet es va arribar a la conclusió que la superioritat mental no té res a veure amb la massa cerebral… I que l’estupidesa humana sobrepassa amb escreix els límits de la ciència.

2 thoughts on “Exprimir-se les neurones

  1. Gràcies per aquest post. Malauradament, encara hi ha homes, que es creuen superiors a les dones.
    I esperem que amb les retallades d’ensenyament, l’estupidesa humana no vagi “in crescente”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s