Joves sí-sí (els meus herois)

O acabarà segon de Batxillerat amb el títol del Batxillerat Internacional, amb l’Advance i el Zertifikat Deustch del Goethe Institut i amb un CFGM de monitor d’activitats físiques que ha anat cursant durant aquests dos estius. R està fent primer de carrera i vol ser mestre, a les tardes fa d’entrenador de futbol d’un equip de Benjamins i de monitor d’un centre de lleure, domina l’anglès i el francès comme ci comme ça, està folrant Girona i província de currículums per trobar feina aquest estiu i des de fa poc ha començat a militar activament en un partit polític. D estudia en una universitat privada amb una beca per les seves bones qualificacions, es paga la residència fent de monitor de menjador i d’activitats extra-escolars en una escola i ja l’han contractat per fer aquesta mateixa feina durant el casal d’estiu.V va acabar l’any passat el CFGM, està treballant a una casa de colònies i ara mateix m’ha trucat per dir-me que ha aprovat l’examen d’accés a CFGS…  I podria continuar parlant de molts joves normals, de famílies normals que estan passant estretors i maldecaps com tothom, i que no tenen la més mínima sensació d’estar fent res extraordinari.

Des de la meva posició privilegiada percebo que encara que a la televisió i a la premsa ens presentin aquesta com la generació perduda, encara que darrera la nostra dramàtica xifra d’atur juvenil hi hagin aparegut alguns arreplegats fills de papà incapaços de preparar-se per un món laboral que els rebutja, encara que alguns eixelebrats aprofitin qualsevol manifestació per destrossar-ho tot… Tinc la certesa que aquesta serà la generació del sí-sí, una generació que en aquests moments de dificultats ha captat el valor de l’esforç i de la superació, que percep que la formació no és un etapa transitòria de la vida, sinó que cal mantenir sempre l’afany de conèixer i d’aprendre, capacitant-nos per servir cada cop millor una societat enormement canviant.

La certesa que ens en sortirem no me la dóna la Merkel ni en Rajoy, ni en Mas ni en de Guindos, me la donen ells: els meus herois. El món us necessita:

7 thoughts on “Joves sí-sí (els meus herois)

  1. Els afortunats de no haver de treballar per pagar-nos els estudis ja tenim un hàndicap al comparar-nos amb aquesta gent… Em trec el barret davant de O, R, D i V! M’agrada el teu optimisme Txema.

    • No facis la injustícia de comparar-te… Mira-t’ho com un estímul. A més, recorda que tu també vas tenir el teu post de glòria a Soma i algun més caurà quan et donin el Nobel o surtis a la llista de Forbes, ha, ha, ha!

  2. Txec: ho he compartit al meu fb. Genial el missatge positiu. Necessitem missatges així, aquest món és ara per ara un funeral sense volta ni solta.

  3. Retroenllaç: Joves per un món unit | soma

  4. Retroenllaç: L’exquisida sensibilitat d’un professor de literatura | soma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s