Les aparences enganyen… O no

Sens dubte l’aspecte extern condiciona les nostres relacions socials: inconscientment manifestem una predisposició diferent envers una persona neta i elegant que davant d’un pollós pudent, encara que la persona neta i elegant hagi sigut president d’una caixa d’estalvis i visqui d’una indemnització milionària i el pollós pudent sigui un respectable i inofensiu membre de la plataforma stop desnonaments.

Com deia la meva àvia, no n’hi ha prou amb ser bo, cal semblar-ho. Està clar, però, que aquesta no és una veritat compartida per tothom i més d’una vegada ens hem endut una sorpresa quan una persona amb “mala pinta” ens ha donat exemple de virtut i civisme.

Els prejudicis estètics poden obrir una escletxa tan invisible com infranquejable envers les persones que ens envolten i cap de nosaltres n’està immunitzat. Potser podríem fer un experiment per demostrar-ho: com reaccionaries si anessis al cinema i et trobessis la sala plena de moteros amb peercings fins a les celles i amb més tatuatges que l’Iggy Pop? Mira el vídeo i extreu les teves pròpies conclusions…

Anuncis

4 thoughts on “Les aparences enganyen… O no

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s