Emilio l’escombriaire (o com fer poesia de la prosa diària)

L’Emilio és un escombriaire de Madrid que s’ha convertit en un autèntic fenomen mediàtic. Tot va començar un bon dia que va tenir l’acudit de saludar els nens d’un parvulari quan recollia els contenidors de la brossa. Mica en mica la cosa es va anar animant, els hi cantava la cançó de Bob Esponja i un grup de nens i nenes, cada cop més nombrós, s’agolpaven a la reixa per cantar amb ell.

Alguns pares ho van gravar amb els seus mòbils, els vídeos van començar a còrrer per la xarxa i ràpidament es van convertir en viral. L’Emilio ja ha sortit a tots els noticiaris d’Espanya i els seus happenings s’han vist centenars de milers de vegades pel Youtube.

Probablement si aquest vídeo caigués en mans del Financial Times, els amics de la Merkel no perderien l’oportunitat per reafirmar-se en el tòpic de l’Espanya de pandereta i en la manca d’eficàcia dels operaris públics de l’Estat: si almenys els hi cantés el Don Giovanni, però Bob Esponja, on anirem a parar?!… Aquest és el tipus d’educació que volen pels seus fills?

Per sort l’Emilio, l’empresa per la que treballa, els pares i mares del parvulari i els seus mestres no comparteixen aquesta opinió. Tots ells ens demostren que tota feina, fins i tot la més anodina i aparentment vulgar, es pot convertir en quelcom preciós i extraordinari encara que no sigui econòmicament eficient, perquè guanyar diners ho sap fer qualsevol, però fer hendecasíl·labs de la prosa de cada dia només ho pot fer gent com l’Emilio.

Val a dir que entre aquests nens del parvulari hi ha una neboda d’en Kepa… Segur que deu ser la que mou el cotarro.

2 thoughts on “Emilio l’escombriaire (o com fer poesia de la prosa diària)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s