5 consells d’una ex-atea…

La Jennifer Fulwiler era una jove atea nord-americana, blocaire i apassionada d’Internet. L’any  2005 va començar un bloc per debatre temes relacionats amb una creença que considerava absurda… fins que un bon dia de l’any 2007, amb 33 anys d’edat, la Jennifer i el seu marit es van convertir al catolicisme. Actualment el matrimoni té cinc fills i encara és força actiu a la xarxa.

El camí de la Jennifer cap al catolicisme va ser, sobretot, intel·lectual. Ella mateixa explica quins llibres la van ajudar a acceptar que la fe era raonable i ara es troba en una posició privilegiada per aconsellar-nos què li podem recomanar a un ateu per ajudar-lo a donar el pas cap a la fe. Allà van:

1) Conèixer bé l’itinerari espiritual d’aquella persona.

“Si et diu alguna cosa que no hi estàs d’acord, en comptes de dir-li que s’equivoca, pregunta’li com ha arribat a aquesta conclusió. Com millor entenguis com ha arribat a la seva creença actual, més preparat estaràs per saber quins llibres li seran d’ajuda “.

2) Troba autors que utilitzin el seu llenguatge

Un ateu bohemi i pintor és diferent d’un ateu biòleg molecular. El temperament de les persones és molt diferent i requereix llibres diferents, testimonis o arguments o autors diversos. El millor és que el llibre faci servir un llenguatge similar al que la persona sol utilitzar.

3) No li compris el llibre: aníma’l a aconseguir-lo

“Tots tenim vides molt atrafegades i els llibres regalats, especialment quan qui te l’ha donat està ansiós perquè te’l llegeixis, ens fan sentir com si ens haguessin col·locat una feina més per fer. A més a més, una regla de màrqueting ben coneguda és que la gent aprecia més allò que li ha costat alguna cosa. Així que et recomano que animis el teu amic a aconseguir ell mateix el llibre, comprant-lo o demanant-lo a la biblioteca. Potser, en el procés, s’anima a adquirir-ne més”.

4) Espera fins que arribi el moment de fer-li arribar el llibre

No sol ser bona idea, enmig d’un debat acalorat, lliurar un llibre cridant: “mira, llegeix això i veuràs com n’estàs d’equivocat”. No convé donar llibres moguts per la impaciència, l’orgull o altres motius inadequats. La paciència i un suau suggeriment de l’Esperit Sant són els guies més adequats.

5) I sobretot…

La conversió, al cap i a la fi, és sempre una obra de l’Esperit Sant, que fa anar a cadascú per camins que Ell coneix. “No importa com compartim la nostra fe: recomanant llibres, explicant el nostre testimoni o sent imatge de Crist en la nostra vida diària, el més important és que sempre hauríem de començar i acabar resant”.

4 thoughts on “5 consells d’una ex-atea…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s