Democràcia S.A.

Si és veritat que els polítics han de prendre decisions forçats per la situació econòmica al marge del que ells i el seu partit consideraven correcte. Si és cert que les mesures que prenen els ajuntaments venen condicionades per la Generalitat i les decisions de la Generalitat venen condicionades pel govern central i el govern central no fa més que seguir les recomanacions de la Unió Europea. Si les ideologies dels partits i els seus programes són paper mullat davant les exigències del mercat, les necessitats de la nostra economia i les indicacions de Brussel·les… Em pregunto perquè encara tenim un sistema de partits? Per què seguim mantenint aquest festival de promeses que no podran complir? Quin sentit té votar uns o altres si després tots es veuran obligats a fer el mateix? Per què no deixem les nostres institucions en mans de tecnòcrates? Si el que realment importa és la prima de risc, el preu del bon a 10 anys i el deute públic, posem experts en finances al capdavant de les nostres institucions i oblidem-nos de romàntiques dialèctiques ideològiques; les multinacionals i les grans entitats financeres són dirigides per experts que no hi entenen de política i que van accedir als seus càrrecs no per les seves promeses sinó per la seva preparació, i al capdavall no els hi va malament del tot, oi?

L’actitud d’alguns governants d’emparar-se en les instàncies superiors per eximir-se de tota responsabilitat quan incompleixen els seus compromisos electorals no és només un acte de covardia, sinó que és la millor manera d’acabar amb la democràcia… Ben mirat, acabem amb aquesta farsa i convertim-nos en S.A.

Anuncis

12 thoughts on “Democràcia S.A.

  • S’agraeix el comentari, Franky! Crec, però, que la majoria de la gent pensa el mateix, només que han aconseguit ofegar l’opinió pública en aquesta atmosfera de “no hi ha més remei que aguantar el xàfec”…

 1. Quan ahir vaig sentir en Rajoy dient que les mesures li venien imposades… Em sembla que és la vegada, des de que tinc consciència política, que m’han caigut més els collons a terra… Et castigo de 5 a 7 perquè ho diu el Cap de Secció, eh? Si fos per mi, ja saps que no et castigaria!

   • No vull ser pesat, però hi ha moltes formes de violència, la explícita, la física, i la implícita, la que està amagada sota un discurs d’aparent necessitat i va minant el dia a dia… En fi, que em sembla que estem davant la segona i s’ha d’anar en compte perquè hem de tenir el cap fred. Poden venir temps difícils, i el pitjor, confusos per una part de la població que es pensava que tenia les idees molt clares.

   • Molt agut això que dius “d’una part de la població que es pensava que tenia les idees molt clares”, em considero un d’aquests ciutadans moderats que cada cop s’identifica més amb pancartes com la que vas ensenyar al teu blog…

 2. Ostres txeik… M’has fet pensar una bona estona… Realment l’economia aniria molt millor, pq la diferencia entre un CEO d’una gran empresa i un ministre d’economia, en realitat es poca. Els dos han de fer funcionar una “empresa”. El q passa que el directiu no té votants, ni eleccions, ni ha de fer discursos bonics.

  • Doncs t’hi deus haver estat més estona tu pensant que jo escrivint el post… Tens tota la raó: al cap de l’any el CEO presenta els comptes i si es reparteixen dividends tindrà bonificacions i si no a la calle i a por otro que ho fagi millor…

 3. Totalment d’acord amb el post i els comentaris.
  De moment a mi, ja em redueixen 3/4 d’hora diaris a partir de setembre.
  Ole..ole..tinguen en compte que aquest any ja hem tingut reduccions…

  • Vaig sentir la Forcades i comparteixo completament el que diu… No sóc partidari de la tecnocràcia, simplement volia fer veure que en Rajoy, amb els seu discurs, s’està carregant la democràcia: si la ideologia d’un partit és dir el que faci falta per guanyar unes eleccions i fer el que em sembla quan ja sóc al govern perquè no hi ha més remei… Si els únics paràmetres dels polítics, i de gran part de la ciutadania, són els econòmics… Doncs clarament ens anem cap a una S.A.
   Gràcies pel comentari!

 4. Retroenllaç: Requiem per Europa « Soma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s