El país que més treballa?

Sembla que la Merkel proposa la setmana laboral de sis dies per aconseguir que Grècia surti del forat… Només cal veure com ens han anat les coses a nosaltres per saber que aquesta serà una altra mesura tan impopular com inútil. A mesura que ens hem anat “europeitzant” la nostra jornada laboral s’ha anat allargant com el Blandiblub. Som els ciutadans d’Europa que passem més temps en el nostre lloc de treball, però això no vol dir que siguem el país que més treballa sinó un dels llocs del món on es perd més el temps a la feina. Així ho indicava un programa de la televisió sueca aquest estiu:

Estar clar, doncs, que l’hàbit no fa el monjo, i encara que ens llevem ben d’hora ben d’hora cada matí, i que ens consumim dins d’una oficina, el nostre serà un esforç inútil si no aprofitem el temps, si enlloc de concentrar-nos en la nostra feina tenim la necessitat imperiosa de connectar-nos al Marca per conèixer de primera mà l’estat anímic d’en Ronaldo.

Puc constatar, per exemple, que moltes de les visites que rebo a Soma són en horari laboral i dubto que hi hagi ningú que cobri per llegir-me… Jo mateix, pobre de mi, he de confessar que en hores de feina he escrit whatsapps, he contestat twits i he actualitzat el meu blog… L’esperit és noble però la carn és dèbil i les noves tecnologies ens tempten a cada segon amb les seves notificacions sonores.

És evident que si volem sortir de la crisi hem de treballar més i millor i això passa per adquirir una cultura del treball que ens porti a tenir l’altura moral de saber distingir el que és feina del que és distracció, el que és una interrupció ineludible del que és un mer entreteniment. En fi, que deixis de llegir aquest post i que et posis a treballar d’una vegada que lo teu ja canta…

5 thoughts on “El país que més treballa?

 1. Ja ens agradaria tenir la cultura del treball i de l’esforç dels alemanys. Així van aixecar el seu país!
  Així estan ells i així estem nosaltres…..
  Benvingut….encantada un altre vegada de seguir el teu blog.

  • Benvinguda de nou, Aida. Tens raó, l’alemany és un poble admirable i en tenim molt per aprendre… I com passa sempre amb les persones molt auto-exigents, ells han de fer també un esforç per comprendre la feblesa dels altres…

   • Si, aquest és un altre tema. Segurament nosaltres sóm més nobles en comprendre.
    L’ideal és aconseguir les dues coses. Però ja saps,….pel mig interès….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s