Educar, canviar el món

Una quarta part dels nostres alumnes exercitaran professions que avui dia ni existeixen. El nostre món està en constant transformació i l’educació ja no pot consistir només en aprendre de memòria conceptes que aviat seran oblidats ni resoldre càlculs matemàtics que no faran servir mai més. Ensenyar no és només capacitar els alumnes per adaptar-se al canvi, sino perquè en siguin protagonistes en tant que l’afany de descobrir i de conèixer i les eines per fer-ho els adapten al canvi i el fan possible.

D’això estem parlant en unes jornades de treball cooperatiu i metodologies actives a l’aula on estem concentrats durant dos dies prop de cent professors. Aquí estem pensant i posant en comú les nostres experiències per aconseguir que les noves generacions siguin capaços de resoldre problemes per si mateixos en un món absolutament canviant.  Mirant de superar antics clixés pedagògics per fer que els nostres alumnes no siguin autòmates que executin maquinalment tasques que no saben ni perquè serveixen, sinó persones que saben crear sinèrgies al seu voltant amb el desig d’adaptar-se i  transformar la societat. Una mica com el tècnic d’aquest magnífic curt-metratge, un operari que no només sap de cables, sinó de psicologia, un tècnic que no és indiferent a la injustícia i que sap que la seva feina no consisteix només en arreglar antenes, sinó el món.

6 thoughts on “Educar, canviar el món

  1. Són molt interessants aquestes jornades. I està molt bé que ho expliquis.
    També els pares i mares hem de saber de tot aixó. Del treball que feu.
    A moltes famílies segur, que els hi resultaria interessant, també, tenir aquesta informació.
    El vídeo està bé.

    • Però el que ja funciona no cal arreglar-ho. No em sembla malament que ens fixem en les coses que no van bé si és amb optimisme i amb ganes de canviar-ho, com aquest curt-metratge…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s