Tolerància i identitat

Sayeeda Warsi és una dona britànica d’origen pakistanès, copresidenta del Partit Conservador britànic, baronessa per nomenament des de 2007 (life peer, nomenament de per vida, no hereditari), la membre més jove de la Cambra dels Lords, ministre de Cohesió en el gabinet “a l’ombra” del Partit Conservador quan es trobava a l’oposició, i avui ministre sense cartera del Govern de David Cameron.

La Baronessa Warsi, musulmana de religió, reconeix que l’herència cristiana “és el que ha creat llibertat religiosa i una llar per a persones com jo, d’una minoria religiosa», a Europa. Ella mateixa porta la seva filla a una escola cristiana, perquè allà «sabia que seria lliure per viure la seva fe» i que «no se la miraria amb menyspreu pel fet de creure».

“És un error pensar que poses en compromís la teva identitat com més intentes entendre els altres. Com més fort és el coneixement que tens del teu veí, més forta esdevé la teva pròpia identitat religiosa. Fa molts anys que vinc dient que com més forts siguem com a nació cristiana, més comprensius serem amb nacions que professin una altra fe. Aquesta és la raó per la qual, fa un any, vaig acudir a la Conferència Episcopal i els vaig dir que el Govern no hauria de “fer de Déu”. Aquesta és la raó per la qual la visita del Papa va ser tan important per a la nostra nació. I és per això que estic orgullosa pel fet que aquest any, i per primera vegada, el Primer Ministre hagi realitzat una recepció de Setmana Santa a Downing Street.

Necessitem crear un país on la gent pugui sentir-se desvergonyidament orgullosa de la seva fe, on ningú se senti amb l’obligació de deixar la seva religió a la porta de casa. Això significa estar orgullós del cristianisme, no degradar-lo. Significa animar la gent a dir que la seva fe inspira el que fan. Significa donar suport a l’acció social realitzada per les persones religioses en escoles, hospicis i centres de rehabilitació “(Daily Telegraph 2011.10.28).

Us deixo amb un fragment del discurs que Sayeeda Warsi pronuncià com a presidenta de la Delegació oficial del Regne Unit, en la seva visita al Vaticà en el 30è aniversari des que el Regne Unit i el Vaticà van establir relacions diplomàtiques:

Extret de unamujerunavoz.org

4 thoughts on “Tolerància i identitat

  1. Retroenllaç: Demografia islàmica | soma

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s