FÍSICA ELEMENTAL: LLIÇÓ 1, el xoc elàstic #25denovembre

Quan xoquen dos cossos completament rígids que es mouen en sentits oposats, després del xoc reboten i s’allunyen a la mateixa velocitat relativa amb la que s’estaven apropant. En canvi, quan aquests cossos no són rígids –com per exemple dues boles de plastilina– aleshores després del xoc els dos cossos romanen junts i adopten el sentit de la marxa del cos més pesat.

No cal ser un crack de la física per entendre-ho, vaja.

Si apliquem aquesta llei bàsica a les idees polítiques podríem afirmar que si es produeix un enfrontament entre postures oposades, com més rígides siguin aquestes postures, més allunyades quedaran després del xoc. Mentre que si tan sols una de les postures està disposada a amotllar-se, pot resultar que després de l’enfrontament els dos bàndols arribin a viatjar plegats. D’aquí s’extreu que l’enfrontament de postures no ha de portar necessàriament a l’allunyament, sinó que pot propiciar una unió més forta entre elles, nascuda de la síntesi i la comprensió d’ambdues.

Si realment la Constitució Espanyola és inamovible com una llosa de marbre i l’estat de les autonomies és més rígid que la cintura de l’Albiol. Si no hi ha cap alternativa que pugui flexibilitzar l’actual encaix de Catalunya dins d’Espanya i el 25 de novembre els ciutadans de Catalunya ens trobem davant un Estat marmolític, aleshores, després de l’impacte, marxarem a la mateixa velocitat amb la que haurem arribat. Només és qüestió d’agafar embranzida.

De debò que no entenc com per allà baix no ho veuen.

11 thoughts on “FÍSICA ELEMENTAL: LLIÇÓ 1, el xoc elàstic #25denovembre

  1. Molt bona Txeiks! Només una cosa: si els cossos no són rígids adopten el sentit de la marxa del que tingui més quantitat de moviment. La conclusió és la mateixa: AGAFEM EMBRANZIDA (i potser encara serem més grans).

    • També es pot considerar que el mòdul de la velocitat dels dos cossos és igual… he pensat que el públic de lletres això de la quantitat de moviment els hi cau força lluny i ho he deixat amb el pes… Gràcies per la teva valuosa observació, “tú que ets fisic”!

  2. Bufa…..quin “lio”….sóc de lletres !!!!
    Per allà baix, ho començen a veure….però la rigidessa és tant gran ….que han quedat clavats !!!
    I dintre de la seva ment, encara no ho poden assimilar !!! I encara menys, perquè ho fem pacificament !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s