Una gota en l’oceà de la nostra ignorància

Em vaig enamorar de la química perquè m’apassionava la feina experimental: m’excitava l’exactitud amb què la lògica matemàtica s’ajustava als fets i ens proporcionava la capacitat de fer prediccions, admirava profundament aquells grans personatges de la ciència i envejava la seva intel·ligència, la seva tenacitat i la seva intuïció. I com més m’endinsava en el món de la ciència, com més aprofundia en el coneixement dels àtoms i el seu comportament, més interrogants s’obrien al meu davant. Com més avançava en el coneixement de la matèria, més evident em resultava que la ciència és tan sols una gota en l’oceà de la nostra ignorància. Així és com em vaig convèncer que el meravellós món que ens envolta sobrepassa amb escreix la nostre capacitat de comprendre’l i em remetia una vegada i una altra a preguntes que la ciència no em podia contestar.

Per això m’ha agradat tant aquest TED d’en  John Lloyd, perquè amb un to amè i divertit ens explica com la ciència està fonamentada sobre allò invisible i fins a cert punt inexplicable encara per a l’home: el genoma humà, el temps, l’electricitat, la gravetat, els àtoms, l’univers, la identitat, la consciència humana… I després d’aquest recorregut, Lloyd, conclou que al capdavall les dues úniques preguntes que val la pena de fer-se no troben resposta en la ciència. Escolta’l, seran 10 minuts ben invertits.

2 thoughts on “Una gota en l’oceà de la nostra ignorància

  1. Retroenllaç: Una gota en l’oceà de la nostra ignorància | Soma | Scoop.it

  2. La ciència com bé dius, és apassionant, molt necessària i amb la lògica que també és humana i mai ha de ser invisible, ens ajuda a veure que “els altres som tots” ……

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s