Jane Roe… 39 anys després

Potser et sona el nom de Jane Roe; va ser la demandant en el cas Roe contra Wade gràcies al qual la Cort Suprema d’Estats Units va reconèixer l’avortament com un dret constitucional. Han passat 39 anys des d’aquella sentència i és sorprenent tornar a escoltar la Jane Roe -que en realitat s’anomena Norma McCorvey- parlant sobre aquell episodi de la seva vida. Els anys donen perspectiva als nostres actes i ens porten a valorar-los sense el pes d’uns condicionants que en aquell moment eren absoluts i que a la llarga veiem que no eren tan consistents com pensaven. Amb 39 anys Jane Roe s’ha adonat que l’angoixa, la soledat o la inexperiència, la urgència de solucionar un problema que ens aclapara ens fan passar per davant d’allò realment important. Per això no hi ha cap mare que es penedeixi d’haver infantat i, en canvi, desgraciadament cada cop hi ha més dones que es penedeixen d’haver avortat.

Crec que aquests dies que m’he mullat amb el “dret a decidir” de tots els pobles, no podia deixar de banda el més important de tots, el dret que fa possible tota la resta: el dret a viure.

Sento un amor irrefrenable per la vida i no em puc quedar indiferent davant l’aberració que suposa considerar un ésser humà com quelcom menyspreable. La dignitat d’una persona no es pot calibrar per la seva mida o per les seves capacitats i m’afecta moltíssim que en el nostre món haguem arribat a una visió tant utilitarista de la vida humana… Cal que reconsiderem què estem fent i que promovem una nova cultura, la cultura de la vida, que porti els nostres governants a cercar com a primera solució, sempre, ajudar les mares, fomentar polítiques d’ajut a la maternitat i facilitar els tràmits d’adopció en el nostre país.

Així que ja ho sabeu, diumenge a les 12 del migdia a la Plaça del Vi, concentració per la vida.

3 thoughts on “Jane Roe… 39 anys després

  1. Retroenllaç: Jane Roe… 39 anys després | Soma | Scoop.it

  2. Jo em pregunto: de debò que els avortistes estan convençuts que matar un nen/a abans de néixer és una acció moralment acceptable? Ho dubto. Penso que ha d’haver-hi altres motivacions, sobretot econòmiques, per fer campanyes avortistes. El problema més greu és que molta gent és enganyada per aquestes campanyes i s’ho empassen tot. Pobre gent…!

    • Certament, més enllà dels motius ideològics (que també n’hi ha) és evident que hi ha gent que s’està forrant amb tot aquest tema… I fa tot aquest drama encara més denigrant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s