Humanisme cristià

L’altre dia, a classe, parlava de l’humanisme cristià als meus alumnes de Batxillerat, del convenciment que el cristianisme aporta uns principis, una llum, una força que condueix l’home a la seva plena realització. No es veritat que el cristianisme alieni les persones com pensava Marx, no és un sedant que fa suportable la injustícia en aquesta vida en nom d’un cel que ens tenen promès. El cristianisme no aborrega els seus creients, no anul·la la nostra personalitat sinó que la perfecciona.

Aquesta realitat queda meravellosament expressada en el fenomen de la conversió. Quan una persona decideix abraçar la fe cristiana experimenta una alegria inexplicable, se sent més propera a les persones que l’envolten i troba un sentit nou a les seves obligacions quotidianes. Així ho explica la Maria Vallejo Nágera, una escriptora espanyola que va patir una conversió sobtada en un viatge a Medjugore:

7 thoughts on “Humanisme cristià

  1. Retroenllaç: Humanisme cristià | Soma | Scoop.it

  2. En aquesta conversió, el més difícil no és abraçar la fe …..el més difícil és, veure que algunes persones, utilitzen, el nom de la fe pels seus interessos. No m’interpretis malament, ja sé que aixó passa en tots els àmbits de la vida…..
    Però, veure aixó, en la fe, et trenca el cor. I et provoca molts dubtes.

    • Entenc perfectament el que vols dir i precisament crec que aquest tipus d’experiències ens ajuden a madurar la fe, a adonar-nos que no som immunes a l’error i a reafirmar-nos en el fet que ser cristià no significa formar part d’una organizació i seguir els dictats d’uns homes, sino que és un encontre profund i personal amb Crist…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s