El creient no dubta, qüestiona… #anydelafe

Pel creient el dubte és una temptació passatgera, per l’escèptic, en canvi, és un estat mental. L’un no accepta el misteri i no troba més que foscor, l’altre es decideix a caminar en la foscor gràcies a la llum del misteri.

Qui dubta no busca respostes, només excuses per no seguir pensant i justificar la seva incertesa. El creient no dubta, en tot cas qüestiona, perquè darrera les seves preguntes sap que hi ha d’haver una resposta.

L’escèptic veu el dogma com una imposició, el creient, en canvi, sap que els dogmes no són parets que empresonen el seu coneixement, sinó finestres que s’obren a la veritat, finestres que ens obren nous interrogants sobre la vida i la mort, sobre la justícia i el pecat, sobre el sofriment i la felicitat, finestres que no ens plantegen dubtes llunyans, sinó qüestions concretes sobre l’aquí i l’ara de la nostra existència, sobre el que percebem i el que patim, sobre el que vivim i escoltem.

El dubte no ens dóna raons per dubtar, la fe ens dóna raons per seguir creient, per refiar-nos de la realitat, per acceptar que les coses són el que semblen i permetre així que la vida es converteixi en una immensa certesa.

Us deixo amb un vídeo una mica friky però que a mi m’ajuda… Bon any de la fe a tots (a tu també.escèptic).

One thought on “El creient no dubta, qüestiona… #anydelafe

  1. Retroenllaç: El creient no dubta, qüestiona… #anydelafe | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s