A voltes amb un llapis

Hi havia una vegada un nen que mirava com el seu avi escrivia en una llibreta, en un moment donat li va preguntar: “Avi, estàs escrivint alguna cosa sobre mi?”. L’avi va somriure i li va dir al seu nét: “Estic escrivint sobre tu, és cert. Però, més importants que les paraules és el llapis amb què les escric”.

El nét, intrigat, es va mirar el llapis, però no va veure en ell res d’especial així que li va preguntar al seu avi: “Què té de particular aquest llapis?”. L’avi li va respondre que s’havia de mirar el llapis amb atenció i descobrir les seves enormes qualitats:

“En primer lloc, li va dir, amb un llapis pots escriure i dibuixar grans coses, però no oblidis mai que no seria res si no hi hagués una mà que guiés el seu traç, així nosaltres necessitem de la mà de Déu perquè amb el seu Esperit guiï els nostres passos.

Quan s’acaba la mina, cal que li treguis punta amb la maquineta. Això fa que el llapis pateixi una mica, però al final estarà afilat i podràs escriure de nou, això ens ensenya que hem de ser capaços de superar alguns sofriments, perquè gràcies a ells serem millors persones.

Si t’equivoques, el llapis permet esborrar allò que has escrit. Ens demostra que corregir una cosa que hem fet malament no té res de dolent, sinó que ens permet avançar en el camí de la justícia i la veritat.

El que realment importa del llapis no és la fusta amb què està fet ni la seva forma exterior, sinó el grafit que hi ha dins. Tingues cura, doncs del que succeeix en el teu interior.

I per acabar, el llapis sempre deixa una marca per allà on ha passat el seu traç, per això hem de ser conscients de tot el que fem amb la nostra vida perquè les nostres accions deixen una petjada per tota l’eternitat”.

3 thoughts on “A voltes amb un llapis

  1. Retroenllaç: A voltes amb un llapis | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s