Wertgonyós

WertgonyósFa 15 anys que em dedico a l’ensenyament i mai he fet cap vaga ni he participat en cap manifestació. I motius no me n’han faltat. S’han carregat el conveni col·lectiu de manera unilateral i no m’he queixat; m’han retallat el sou i m’han suprimit la paga doble de Nadal i no n’he fet cap escarafall; han modificat les hores de dedicació; ens han suprimit aules d’acollida i altres recursos i la meva resposta ha estat sempre arremangar-me i posar-me a treballar. Sempre he pensat que fent vaga no contribuïa a solucionar el problema, que amb la meva queixa no havia de perjudicar els pares i alumnes, que la meva actuació no havia de contribuir a malmetre encara més la qualitat de l’educació que ministres i consellers s’han dedicat a dinamitar amb les seves decisions, que no havia d’entrar en la dialèctica ideològica que enfronta dretes i esquerres, públics i concertats, sindicats i patronal… I converteix l’educació en un camp de batalla al servei dels partits polítics.

Però aquesta vegada no serà així. Li asseguro, Sr. Wert, que si aquest esborrany tira endavant, si llancen per terra la LEC (una llei que va aconseguir a Catalunya un consens que mai ha tingut cap llei educativa a l’Estat Espanyol), si es blinda per llei l’ensenyament en castellà a Catalunya i se suprimeix el model d’immersió lingüística –que ha generat més controvèrsia als platós d’Intereconomia que a les nostres aules–, si el català passa a ser una assignatura optativa… No em quedaré de braços plegats –o sí, depèn de com es miri…–.

Sàpiga, Sr. Wert, que si està decidit a passar per damunt de la voluntat d’un poble expressada amb una majoria diversa i aclaparadora del seu Parlament, si està decidit a convertir la seva nova llei d’educació en una eina per espanyolitzar els alumnes catalans, si pretén dinamitar la nostra llengua i la nostra història amb l’única autoritat moral que li confereix ser ministre d’un govern en majoria –que  enganya l’electorat prenent decisions incendiàries un cop celebrats els comicis–, estarà aconseguint el que no ha aconseguit mai un ministre d’educació: que pares, professors i alumnes, dretes i esquerres, patronals i sindicats de l’ensenyament vagin junts per primera vegada en la història d’un país. Felicitats.

2 thoughts on “Wertgonyós

  1. Retroenllaç: Wertgonyós | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s