La consulta és il·legal, val, però… Per què?

La consulta és ilegalEm sembla que a tots ens ha quedat clar, escoltant les reaccions del Govern espanyol després del pacte per la llibertat, que la consulta sobiranista és i serà il·legal. Però encara no he escoltat cap membre del govern espanyol explicar perquè.

Potser el problema és meu. Potser em van educar malament per no haver acceptat mai un no “perquè no”, per haver-me ensenyat que les coses no són dolentes perquè siguin il·legals, sinó que són il·legals perquè són dolentes. El fet, però, és que ningú m’ha pogut explicar encara perquè una consulta seria dolenta: quin mal hi ha que el poble pugui expressar lliurement la seva opinió? Per què no acabem d’una vegada per totes amb el debat sobiranista escoltant l’opinió dels ciutadans? Per què el govern espanyol no agafa el toro per les banyes -com ha fet el govern Britànic- i aposta decididament per una sortida democràtica d’un conflicte com aquest?

Però enlloc d’això, només ens saben dir que la consulta és il·legal i si no ho és, ja s’encarregaran que ho sigui; que no juguem amb aquest tema perquè perilla el fons de liquiditat i que, si cal, poden inhabilitar el president de la Generalitat. Només en Mariano Rajoy ha estat capaç d’exposar un argument d’una contundència palmària: “els signes dels temps” ens menen cap a la unitat i no cap a la divisió, sense especificar de quins signes parla ni en quina època els hem d’anar a buscar.

Veient les reaccions de l’executiu de Rajoy en trec la conclusió que o bé no “s’enteren”, cosa que dubto, o bé tenen una estratègia molt definida per acabar d’una vegada per totes amb el problema nacionalista: encendre els ànims fins a tal punt que portin el govern català a traspassar el límit de la legalitat i tenir el pretext per acabar amb totes les eines de construcció nacional de Catalunya, començant per la llengua -amb la reforma educativa-, continuant per l’economia -amb el fons de liquiditat- i acabant per la llei electoral, que acabaran pactant amb el PSOE per apagar definitivament la veu dels partits nacionalistes a Madrid… I si no, temps al temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s