Una espiral d’amor

Sense NadalL’esperit nadalenc m’ha adduït de tal manera que no m’ha deixat ni temps ni esma per publicar res durant aquests dies. Una espiral de celebracions, felicitacions, decoracions i regals que fa vint segles que dura i que ens recorda, un any més, aquesta altra espiral d’amor que es va desencadenar tal dia com avui en un poblet perdut de Palestina.

Hom creu que el destí del món es decideix en els despatxos presidencials, en les grans conquestes, en les borses i en els consells d’administració… Però després d’un president en ve un altre, després de la guerra, la pau i després d’una recessió una altra bombolla que ves a saber quan esclata… Perquè el curs de la història no s’escriu amb sang ni amb diners, sinó amb amor; amb l’amor de milions i milions de vides anònimes que cada segon bateguen i donen vida i sentit al nostre pas per la terra. La història es va escriure en aquella petita casa de Natzaret, on una adolescent va decidir fer de la seva vida una afirmació; es va escriure en un humil estable, amagat en un poblet de Palestina, quan un nadó indefens va impulsar la humanitat per una espiral que encara belluga.

Sense el Nadal, l’amor de Déu per la humanitat quedaria per demostrar i la dignitat de la persona humana no seria més que un document consensuat. Sense el Nadal ningú ens hauria ensenyat amb tanta contundència que és millor patir la injustícia que no pas cometre-la; que cal parar l’altra galta per acabar amb les bufetades; que l’amor envers els nostres enemics és l’única arma capaç de vèncer-los; que només quan estimem, esdevenim realment humans. Que no hi ha coses petites, perquè fins i tot allò més insignificant ha estat divinitzat per la presència entre nosaltres d’un Déu que s’ha abocat a l’espai i el temps i ha fet del nostre el millor dels mons possibles: un món que va ser –i serà sempre– un immens pessebre que ja no pot escapar d’aquesta immensa i silenciosa espiral d’amor.

De tot cor, molt bon Nadal a tots!

2 thoughts on “Una espiral d’amor

  1. Retroenllaç: Una espiral d’amor | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s