Aquesta nit… L’apocalipsi

The Temple of the Sagrada Familia - Nativity Facade - Charity portico - the three wise men or MagiAquesta nit, una caixa de sabates plena d’herba fresca al costat de la finestra. Un gest anònim que tindrà una resposta única i personal. Perquè ells ho saben tot. Ells es van adonar abans que ningú de l’íntima relació entre ciència, filosofia i religió, entre la natura i allò sobrenatural, entre l’acció i la contemplació. Ells sabien que l’estrella no anava per lliure i que el seu moviment no era a l’atzar. Ells van entendre que l’estrella no parlava de si mateixa com una cotorra egoista, sinó que parlava per un altre. Ells van entendre que el significat i el valor de les coses estava més enllà de l’observació científica.

Aquesta és la veritable saviesa. La dels que estudien però també la dels que escolten. La dels que veuen, però també la dels que creuen. La dels que cerquen la veritat, els que no escolten els “vols dir?”, els que deixen enrera la comoditat, el “més tard”, el “demà”…

Aquesta és la veritable llibertat. Ells tenien moltes opcions, moltes possibilitats, però sabien que la veritable llibertat no s’acontenta amb res que no sigui la Veritat. Ells sabien que el veritable poder està en la virtut de sotmetre’s al gran misteri i no en el vici de dominar-lo.

Ens pensem que perquè una cosa sigui veritable, cal que sigui empíricament demostrada. Hem après que els misteris no són més que interpretacions de coses tan reals i diàfanes com l’herba i la caixa de sabates. Però aquesta nit, com cada cinc de gener, ells estaran de tornada, i en veu baixa i misteriosa, esperaran que ens quedem adormits -ni un segon abans- i assumiran el control de les nostres llars. No s’hi val llevar-se i espiar, no s’hi val ser més astut: demostraria escepticisme, orgull, falta de respecte… Un misteri exigeix reverència i no burla. Deixa’t portar, no t’impacientis i procura dormir i deixa que amb els primers rajos de sol arribi també la gratitud envers aquells que, des de ben petit, t’han ensenyat a creure, a estimar i… Esperar.

Inspirat en The Wise  Men’s Gift d’Alma Acevedo

2 thoughts on “Aquesta nit… L’apocalipsi

  1. Retroenllaç: Aquesta nit… L’apocalipsi | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s