Dinamitant els ponts

dinamitant els pontsAbans que català sóc demòcrata i abans que independentista, raonable. Intento mirar-me el debat sobiranista sense apassionament  –encara que no sempre ho aconsegueixo– i per això procuro escoltar i discutir aquest tema amb persones que no comparteixen el meu punt de vista. Així que intentaré mesurar les meves paraules per no ofendre ningú.

Després de tot aquest temps de reflexió i debat entorn del sobiranisme he arribat a la conclusió que l’únic camí que pot salvar la integritat d’Espanya és un nou marc autonòmic que respecti la identitat nacional de Catalunya. Davant l’enfrontament de dues postures radicalment contràries dels que propugnen la independència i dels qui defensen l’espanyolitat de Catalunya, fins ara només s’havia aixecat una veu que apostava per aquest nou encaix de Catalunya dins Espanya amb una reforma constitucional de l’Estat de les autonomies. Aquest partit va fer una campanya absolutament mediocre i tot i això va obtenir uns resultats gens menyspreables, potser perquè hi ha un sector – i un sector important dels catalans – que hi creu encara en aquesta tercera via. Aquest partit va presentar la seva llista en un pont, precisament per expressar el seu desig d’establir-se com a mediador en aquest conflicte.

Dos mesos després de les eleccions resulta que el pont ha estat dinamitat, però el més curiós de tot és que la metxa no s’ha encès des de Catalunya, sinó des de l’executiva nacional del PSOE. Una vegada més observem atònits des de Catalunya que tots els esforços – utòpics si voleu, però esforços – que s’han fet per tal de mantenir l’esperança en un Estat plurinacional han estat esbombats des de Madrid.

Mentrestant el govern del PP continua amb la piconadora a tot drap, amb declaracions com a mínim desafortunades i –tal com hem vist recentment amb la partida destinada al MACBA– privant les nostres institucions de les ajudes estatals que els hi corresponen perquè la Generalitat incompleix uns objectius de dèficit inassumibles. Una declaració d’intencions del que són capaços de fer si no callem la boca i fem bondat.

Els grans partits estatals mostren un cop més la seva connivència en aquesta estranya tàctica de vetllar per la unitat d’Espanya dinamitant els ponts que ens hi uneixen, fent més nítida la línia divisòria i sembrant de mines la terra de ningú… I a sobre, titllant els partits sobiranistes de radicals! Com més va, més convençut estic que la independència arribarà quan hagin lograt convèncer a tothom que no hi ha cap altre camí possible.

2 thoughts on “Dinamitant els ponts

  1. Retroenllaç: Dinamitant el ponts | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s