Elogi de la gratitud

HumanTouchAquest anunci de Toyota m’ha fet pensar en un xofer d’autobús que, tot conversant en una excursió escolar, se’m queixava del tracte que rebia per part d’alguns clients. Amb un fort accent andalús em deia: “És que es pensen que el xofer és una prolongació del volant”.

Tenia tota la raó. A causa del gran avenç de la tecnologia, ens oblidem que darrere de tot servei sempre estan les persones. Ens acostumem a exigir el millor en cada cosa que comprem, i quan ho utilitzem, potser no valorem l’esforç dels que, més enllà de la seva obligació, procuren fer bé la seva feina. Moltes vegades, han posat en aquesta tasca el millor de si mateixos.

Aquest anunci ens ajuda a reflexionar sobre la importància de fer bé les nostres tasques. Un treball ben fet procura sempre un gran servei als altres, encara que moltes vegades els propis beneficiaris no s’adonin.

D’altra banda, tots necessitem i volem el contacte humà. Podríem imaginar una vida on tot fos elèctric, digital, i no necessitéssim tractar ningú? On trobaríem l’amabilitat, la conversa agradable, el somriure… enmig de tanta eficiència tecnològica? Encara més, hi hauria espai per a l’amistat, per a l’alleujament de qui porta hores treballant sense descansar? Per això, aquest anunci és també un cant al tracte humà a l’àmbit laboral. Perquè cada dia ens creuem amb desenes de persones, i totes haurien de poder portar aquest “human touch” del que ens parla aquest anunci.

Quina gran virtut és ser agraïts, no acostumar-nos mai al servei dels altres! Com deia el filòsof: “només hi ha un excés recomanable en aquest món: l’excés de la gratitud”.

Extret de Publicidad y Cine con Valores

4 thoughts on “Elogi de la gratitud

  1. Retroenllaç: Elogi de la gratitud | Soma | Scoop.it

  2. Ara m’ha vingut al cap, en un bar del lloc on visc, que a la porta diu: UN CAFE, 1,30€ I UN CAFE, SI US PLAU, 1 €. Estem perdent la educacio, els valors humans, el respecte i els bons costums que ens varen ensenyar els nostres pares.GRACIES.

  3. Aquest anunci és genial!!! És perfecte, i de veritat fa pensar que tot allò que arriba a les nostres mans, és gràcies a la feina d’una altra persona.
    Merci, el compartiré al meu blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s