Déu va crear un pagès

Déu va crear un pagèsI el 8è dia, Déu va observar el seu paradís planificat i va dir: “Necessito algú que en tingui cura”. Així que Déu va fer un pagès.

Déu va dir: “Necessito algú disposat a llevar-se abans de l’alba: vaques, llet, treballa tot el dia, les vaques de llet un altre cop, sopar i després anar a la ciutat  i quedar-se fins a la mitjanit en una reunió de la junta escolar”. Així que Déu va fer un pagès.

Déu va dir: “Necessito algú disposat a seure tota la nit amb un poltre acabat de néixer. I veure’l morir. I que després s’assequi els ulls i digui:” Potser l’any que ve “. Necessito algú que pugui donar forma a un mànec de destral, ferrar un cavall amb un tros de pneumàtic de cotxe, que pot fer un arnès amb sacs de pinso i restes de sabates. Qui, en època de sembra i collita, acabarà les seves quaranta hores a la setmana el dimarts al migdia i arreglant el tractor hi posi unes altres setanta-dues hores més.” Així que Déu va fer un pagès.

Déu va haver de tenir algú disposat a muntar els solcs a doble velocitat per tenir fet el fenc abans que la pluja.  I, no obstant això, en veure el fum, aturar-se al mig del camp per ajudar el veí del costat. Així que Déu va fer un pagès.

Déu va dir: “Necessito algú prou fort com per aixecar els arbres, però prou suau per domesticar porcs i xais i garrins i cuidar les gallines de color rosa, que aturarà la segadora durant una hora per entablillar la cama trencada d’un xai. Havia de ser algú que clavés l’arada profund i recte per no tallar les cantonades. Algú a les llavors, a l’herba, al farratge, a la rassa i el rasclet i al disc i l’arada i lligar la llana i colar la llet i reposar l’alimentador i acabar una setmana de treball dur amb un recorregut de cinc quilòmetres fins l’església.
“Algú que construís una família unida pel llaç fort i suau de compartir, que riu i sospira amb els ulls somrients, quan el seu fill diu que vol passar la seva vida fent el que fa el pare”. Així que Déu va fer un pagès.

(Volia posar els subtítols en el vídeo, però en Paul Harvey parla massa depressa…)

One thought on “Déu va crear un pagès

  1. Retroenllaç: Déu va crear un pagès | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s