El cel segons Talking Heads

heaven talking heads

Tendim a pensar en l’eternitat “longitudinalment”, com si fos una successió infinita de temps. Una creença ben contradictòria, ja que el temps mesura la distància entre dos esdeveniments, entre dos canvis, i en l’eternitat, més enllà de la matèria, cap canvi no és possible.

L’eternitat no la podem copsar en termes de longitud sinó de profunditat. L’eternitat és un present absolut, un instant infinit, una dècima de segon transversal que abraça el passat i el present… Per això el cel és un lloc en el que “no passa res” i, no obstant això, tot és sempre nou. Un lloc on “quan s’acabi aquest petó, tornarà a començar de nou. No serà diferent, serà exactament el mateix petó”. Així és com ho veu en David Byrne en aquest tema dels Talking Heads… digne d’un manual de metafísica.

Tothom està intentant arribar a la barra. El bar es diu cel. La banda en el cel toca la meva cançó preferida. La toca una vegada més, la toca tota la nit. El cel és un lloc on mai no passa res.

Hi ha una festa, tothom hi és. Tothom sortirà exactament a la mateixa hora. És difícil imaginar que res en absolut podria ser tan emocionant i tan divertit. El cel és un lloc on mai no passa res.

Quan aquest petó s’acabi, tornarà a començar de nou. No serà diferent, serà exactament el mateix. És difícil imaginar que res en absolut podria ser tan emocionant, pot ser molt divertit. El cel és un lloc on mai no passa res.

Heaven, Talking Heads, Fear of Music, 1979.

Anuncis

2 thoughts on “El cel segons Talking Heads

  1. Retroenllaç: El cel segons Talking Heads | Soma | Scoop.it

  2. és ponsible pensar, amb la nostra mentalitat humana, com és el concepte de temps en l’eternitat? Jo no puc, sempre acabo amb el: “bueno ja… però i després que”. Investigant vaig llegir en un llbre que vindira a ser així: “Per Déu és tot present. No hi ha passat ni futur. Però perquè? Ell és un ésser sobrenatural, per tant, no respon a les lleis naturals de passat, present i futur. Al no fer aixó, sempre hi ha un present en l’eternitat.” Vaig concloure que efectivament ha de ser així, ja que a més a més alguna cosa semblant diu Jesús a l’Evangeli. Ara no recordo a on. I una altre conclusió, més profunda: crec que amb la nostra mentalitat petita i humana no podem saber ni un 1per 100 de lo que és l’eternitat. Gràcies pel post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s