Del matrimoni homosexual al poliamor… Si és que ja es veia venir

polyamoryFa pocs dies s’ha constituït a Austràlia el Lobby Polyamory (PAL) amb la intenció de combatre la imatge negativa de la poligàmia. Els PAL ja tenen un grup de Facebook i fins i tot ja han llançat una petició pública a Change.org perquè es reconegui el dret de les persones a contraure matrimoni amb qui –i quants– vulguin. Aquest lobby sosté que la llei no ha de ser una barrera per a l’amor i per això exigeixen, ni més ni menys, el ple reconeixement de les famílies poliamoroses.

PAL sosté que no hi ha un motiu racional pel qual uns adults no siguin capaços de formar una relació estable amb més d’una persona. “El poliamor sovint no és una opció que s’hagi escollit, simplement hi ha gent que s’estima més d’una persona, no pot evitar-ho”, diu el seu manifest. No hi ha cap motiu per no equiparar-ho a una família monògama, ja que, segons la PAL, “una família ha de ser seguretat, estabilitat i amor, no una estructura “.

El que em fa gràcia de tot plegat és que els seus arguments són exactament els mateixos que s’han utilitzat per equiparar les parelles homosexuals al matrimoni: no es pot evitar, no es pot negar, és bo i s’estimen així doncs, per què prohibir-ho?. Arguments febles però molt més persuasius que el simple “cal perpetuar l’espècie”…

Iniciatives encara minoritàries com la PAL són la conseqüència lògica de la redefinició del matrimoni en el món occidental. Les idees de la societat moderna sobre l’amor, el matrimoni, la família i la sexualitat han patit canvis dràstics en les últimes dècades, i l’evidència suggereix que s’en produiran més en un futur pròxim. A principis de 2001, els matrimonis homosexuals eren il·legals arreu del món, i ningú s’imaginava que la situació pogués canviar tan radicalment 11 anys després, quan els matrimonis del mateix sexe són legals ja en una dotzena de països…

Tot i les reclamacions d’alguns sectors que la revolució sexual ha acabat, res no fa pensar que la situació no pugui evolucionar. L’aprovació del matrimoni homosexual ja forma part del passat, i ha deixat la porta oberta a definicions addicionals de la família en un futur… Si és que ja es veia venir.

4 thoughts on “Del matrimoni homosexual al poliamor… Si és que ja es veia venir

  1. Retroenllaç: Del matrimoni hosexual al poliamor... Si és que ja es veia venir | Soma | Scoop.it

  2. God said, “Thou shalt not committ adultery.”
    God destroyed Sodom and Gommora. Under the Dead Sea, lies those two doomed cities.
    Re-defining marriage is like tempting God to strike you with Fire and Brimstone. Sooner or later, you reap what you sew.
    The ripple effect of these change agents, is to simply stand up to them and say, “No” and mean it. Any child will not obey his/her parents, if the parent does not say “No” and mean it.
    Any dog won’t obey, when you do not use a stern voice and say “No.”
    In this day and age, you have to say “No” and not worry about what other think. No, means, No.

    • We must speak out and say clearly “no” to re-defining marriage, but nevertheless it is important to provide reasons, as our faith doesn’t despise reason, and through discussion we arrive a deeply knowledge of this great mystery that’s marriage and family (excuse my spelling, I’m not very proficient in english… yet)

Deixa un comentari