Cosmètica, política i credibilitat…

credibilitatSempre he procurat no jutjar les persones per la seva aparença, però mai m’hauria imaginat que els meus prejudicis sobre l’aspecte de les persones poguessin canviar tan radicalment en tant poc temps. Ho dic perquè quan veig per la tele el portaveu d’un partit polític amb un bronzejat d’escàndol i un conjunt de Ralph Lauren que sembla vingut del seu iot de Puerto Banús, automàticament se’m cau la credibilitat per terra. He de reconèixer que, de bones a primeres, em mereix més confiança una Ada Colau  envoltada de “perro flautes” que una subdelegada del govern que sembla sortida de l’esteticien…  No sé, potser amb els temps que corren els polítics haurien de vetllar per “descuidar” la seva imatge personal si volen tenir un mínim de credibilitat davant la ciutadania, perquè, avui dia, l’excés de cosmètic, el bòtox i el col·lagen no t’arreglen la cara davant l’opinió pública, només te l’endureixen. I això sense parlar del photoshop, perquè uns retocs en una foto aixequen la sospita d’uns retocs a la declaració de renda… Potser algú els hi hauria de dir als nostres polítics que –en l’actual context de crisi que estem patint– els hi convindria una imatge imperfecta i propera que no alimenti la sensació que la classe política es troba a anys llum dels nostres problemes reals, una imatge senzilla que eviti sofisticacions i que contribueixi a guanyar-se la confiança d’una ciutadania cada cop més desencantada d’uns polítics que semblen més preocupats per quedar bé davant les càmeres que no pas per solidaritzar-se amb els seus conciutadans donant exemple d’austeritat.

2 thoughts on “Cosmètica, política i credibilitat…

  1. Retroenllaç: Cosmètica, politica i credibilitat... | Soma | Scoop.it

  2. El problema és que s’han oblidat del motiu real pel qual suposadament ocupen els seus càrrecs, que és la gent del carrer. És molt trist, però la sensació que tinc de molts dels polítics d’avui en dia és que simplement volen estar a on estan pel prestigi (que l’han perdut quasi tot, potser és més correcte dir influència) i els diners; i no per canviar les coses que no funcionen de la nostra societat, que per mi és l’essència de la política.
    Portant-ho a un terreny que conec una mica més, és com qui es fa metge única i simplement pels diners (que no farà, però bé) i no per ajudar a les persones. Trist, molt trist!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s