Un cafè suspès

cafè suspès“Vam entrar en un petit cafè amb una amiga. Vam fer la nostra comanda i mentre ens acostem a la nostra taula, dues persones s’apropen a la barra i diuen: ‘Cinc cafès, si us plau. Dos per a nosaltres i tres suspesos’. I després de pagar la seva comanda prenen els dos cafès i se’n van.
Li pregunto a la meva amiga: “Què són els cafès ‘suspesos’?”. La meva amiga respon: “Espera i veuràs.”
Entren algunes  persones més. Dues noies demanen un cafè per a cada una, paguen i marxen. Acte seguit tres advocats demanen set cafès –tres per a ells i quatre “suspesos”–. Tot i que encara em pregunto de què va això dels cafès ‘suspesos’ m’agrada el clima assolellat i la bonica vista de la plaça davant la cafeteria. De sobte, un home vestit amb robes gastades i que sembla ser un captaire entra per la porta i pregunta: ‘Té un cafè suspès?’

És simple, hi ha clients que paguen per avançat un cafè per algú que no pot donar-se el luxe d’una beguda calenta. La tradició dels cafès en ‘suspens’ va començar a Nàpols, però s’ha estès per tot el món i en alguns llocs pots demanar no només un cafè ‘suspès’, sinó fins i tot un entrepà o un àpat complet.

¿No seria meravellós tenir aquests cafès i fins i tot botigues de queviures en totes les ciutats on els menys afortunats trobessin esperança i suport? Si ets propietari d’un negoci, per què no ho ofereixes als teus clients … Estic segur que a molts d’ells els hi agradarà la idea”.

Extret de Mind Boggling Stories

3 thoughts on “Un cafè suspès

  1. Retroenllaç: Un cafè suspès | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s