Diagnòstic prenatal o prefatal

Parents hugging baby son (1-6 months)Fa uns mesos, uns pares del Gironès (per raons evidents no dono més detalls) van rebre els resultats del diagnòstic prenatal del seu futur nadó. El gruix del plex cervical evidenciava que aquella criatura tenia moltes probabilitats de patir la síndrome de Down, i aquells pares, davant d’aquell diagnòstic, van decidir avortar. Sense saber ben bé perquè, però, es van posar en contacte amb la presidenta d’una fundació d’ajuda als afectats per la síndrome de Down que és també mare d’una criatura amb aquest trastorn genètic.

Aquesta mare els hi va explicar la seva història, de com ara fa uns 25 anys ella també es va trobar en aquesta tessitura i com no va tenir dubtes. Sabia que el seu futur fill li canviaria la vida, encara que no es podia imaginar que la canviés de la manera com ho va fer: ell ha estat, dels seus quatre fills, el que li ha proporcionat les gratificacions més grans: sense ell no s’hauria embarcat en l’aventura de crear aquella fundació. Sense ell no hauria experimentat amb tanta intensitat la gratuïtat de l’amor que el seu fill li brinda cada dia, l’alegria per cada petita superació, els llaços que han enfortit la seva família al voltant d’un fill i un germà que necessita de la seva constant ajuda i comprensió.

Després d’escoltar la seva història, aquells pares van decidir tirar endavant amb la criatura. Aquest nen va néixer la setmana passada… Completament sana. El diagnòstic prenatal s’havia equivocat de nou com en tants altres casos que no sabem de nens sans i innocents que moren a causa d’una legislació que pressiona els metges davant de futures demandes.

El passat diumenge, aquesta mare que amb el seu testimoni d’amor i generositat va aconseguir tirar per terra el temor d’aquells pares, em va ensenyar la foto de la criatura recentment nascuda: “és com si fos filla meva” em deia, i ja és ben bé així. Aquesta nena, potser, no arribarà a saber mai que una dona plena de coratge i generositat un dia li va salvar la vida.

Anuncis

3 thoughts on “Diagnòstic prenatal o prefatal

  1. Retroenllaç: Diagnòstic prenatal o prefatal | Soma | ...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s