Gaudeix del cafè

Red cup of coffeeUn grup d’antics alumnes, amb carreres brillants i ben situats professionalment, es van reunir per visitar el seu vell professor d’universitat. La conversa aviat es va convertir en un reguitzell de queixes sobre l’estrès a la feina i la vida.

El professor va oferir cafè als seus convidats, va anar a la cuina i va tornar amb una enorme cafetera i una gran varietat de tasses –de porcellana, de plàstic, de vidre, de cristall, algunes barates, d’altres cares i fins i tot exquisides–  i els hi va dir que ells mateixos se servissin el cafè.

Quan tots els estudiants tenien una tassa de cafè a la mà, el professor va dir:

“Si s’han fixat, totes les tasses boniques i cares han estat preses, i queden només les simples i barates. Si bé és normal que només desitgeu el millor per a vosaltres, aquest és l’origen de tots els vostres problemes i del vostre estrès”.

“Tingueu la certesa que la tassa no afegeix qualitat al cafè. En la majoria dels casos, la tassa és més cara que el cafè que conté i en alguns casos fins i tot oculta el que bevem”.

“El que tots vostès realment volien era cafè, no la tassa, però conscientment han triat les millors tasses, i aleshores heu començat a mirar les tasses dels altres”.

“Ara considereu el següent: La vida és el cafè i els llocs de treball, els diners i la posició social són les tasses: són només eines per sostenir i contenir la vida. El tipus de tassa que tenim no defineix ni canvia la qualitat de la nostra vida. De vegades, en concentrar-nos només en la tassa, deixem de gaudir el cafè que Déu ens ha proveït, centrant-nos en allò que tenim ens oblidem del que som”.

Encara que la història l’he tret de Mind boggling Stories, aquest professor ben bé podria ser en Leopoldo Abadía, un veritable pou de sabiesa…

One thought on “Gaudeix del cafè

  1. Retroenllaç: Gaudeix del cafè | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s