Algunes recomanacions per Sant Jordi

abajo el colejioSi demà no saps quin llibre regalar, aquí et deixo algunes recomanacions que espero que et siguin útils.

Si l’has de regalar a un profe o un estudiant o una persona que tingui molt vívids els seus records escolars, sens dubte li agradarà ¡Abajo el colejio!, un llibre dels anys 50 recentment editat per Impedimenta i que recorda en el seu estil i les seves abundants il·lustracions al Petit Nicolàs. És llegeix amb una hora i mitja i és un fart de riure total.

Si encara no has fet cas a una recomanació que vaig fer fa uns mesos, pot ser l’oportunitat de comprar Wonder, un tros de novel·la juvenil que agrada a totes les edats (jo la recomanaria a partir dels 13).

coses-que-ningu-sap-9788401388583Si has de regalar el llibre a un adolescent, sàpigues que ja ha sortit un altre llibre de l’Alessandro d’Avenia, l’autor de Blanca com la neu, vermella com la sang. El nou llibre es titula Coses que ningú no sap i en ell, d’Avenia torna a demostrar que sap plantejar als adolescents temes profunds i espinosos d’una manera apassionada, entretinguda i, sobretot, enriquidora.

Per als lectors consumats, si s’han llegit Vida i destí d’en Vasili Grossman, segur de gaudiran encara més amb la recentment editada primera part d’aquesta novel·la: Por una causa justa, una altra obra capdal de la literatura russa ambientada en un dels moments més convulsos de la història de la humanitat: la Segona Guerra Mundial.

Si és un lector a qui agrada pensar, aleshores un llibre de filosofia que no es pot deixar passar per alt és la darrera obra del filòsof ateu Antony Flew on explica com després de 60 anys d’ateisme acaba reconeixent l’existència de Déu: Dios Existe, de Trotta. Flew va compartir sempre el criteri socràtic de rebatre totes les objeccions que es plantegessin als seus arguments i en cas contrari assumir-los com a propis, així que aquest llibre, a més de fer un repàs al seu pensament, ens dóna una magnífica lliçó d’honestedat.

ImprimirI per acabar, si és un lector de ciències o qui agraden els temes de divulgació científica, el llibre La tabla periódica, de Hugh Aldersey-Williams, és un altre títol altament recomanable: una relectura de la famosa taula de Mendeleiev des d’una òptica líterària i socio-política, molt entretinguda, amb abundants anècdotes i curiositats sobre els elements químics.

One thought on “Algunes recomanacions per Sant Jordi

  1. Retroenllaç: Algunes recomanacions per Sant Jordi | Soma | S...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s