Elogi de la vellesa

elogi de la vellesaAvui els mitjans audiovisuals rendeixen culte a l’eterna joventut, la mostren com un ideal de vida, encara que per aconseguir-ho calgui recórrer al bótox, la cirurgia plàstica o els tints per al cabell. Per això, és agradable descobrir un anunci com aquest, que plasma amb molt d’afecte la vellesa.

El protagonista té una idea feliç: organitzar una festa amb els fills i els néts, amb els amics de tota la vida, amb aquell company de mus, o aquell altre que va conèixer a la mili… i que encara se segueixen escrivint.

En aquesta reunió on el record es fon amb l’afecte, la vida s’enriqueix amb totes les coses bones que hem viscut… La filla somriu: “Sempre em llegies el mateix conte, però cada nit feies que fos diferent”. I la seva esposa sospira: “A mi sempre m’has recordat en Sinatra …”. I l’amic futbolero, que treu a la llum la seva memòria d’elefant: “25 de juliol del 52. Quin golàs d’en Di Stéfano! …”.

Sí, la vellesa és el temps on els records sedimenten, i tot el bé que un ha sembrat floreix en tota la seva esplendor: potser més apagat, però amb un afecte infinit. La societat camina de pressa, i sovint s’oblida d’aquestes persones que semblen immòbils, però que un dia van lluitar, van treballar, i van patir guerres i fam… I es van sacrificar sense mida per formar una família i tirar endavant el seu país.

No ens oblidem d’ells. Perquè ells es recorden molt bé de quan nosaltres érem petits. Gaudeixen recordant com els necessitàvem… I ho segueixen recordant cada dia, encara que ara no se’n recordin del que han fet aquest mateix matí.

Extret de Publicidad y Cine con Valores

One thought on “Elogi de la vellesa

  1. Retroenllaç: Elogi de la vellesa | Soma | Scoop.it

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s